Reklama
 
Blog | Michal Zlatkovský

Konec legendy. Zemřel Michal Kolesa

Informace kolující po sociálních sítích se potvrdila: ve svých devětadvaceti letech zemřel invalidní důchodce, fanoušek plavání a stálice českého internetu Michal Kolesa. Bez nadsázky můžeme říct, že odešla legenda.

 

Český internet je tak trochu svět sám pro sebe a z anonymního moře jeho uživatelů se časem vynořilo i několik specificky webových celebrit. Michal Kolesa se neproslavil nekorektním humorem ani gigantickým egem. Byl prostě jiný.

Z těžké osobní a rodinné situace unikal do všech zákoutí internetu. Mohli jste ho potkat v debatách na živě.cz, webových poradnách i facebookových diskusích. Na svém profilu se rád dělil o zážitky z jeho domovského Rakovníku, peripetie s jeho psem Danečkem i detaily o jeho oblíbeném plavání, které sám jako neplavec provozovat nemohl.


Michal Kolesa na internetu žil. Staral se o vlastní web, psal články do své rubriky na Objevit.cz a své služby nabízel i ostatním. Jeho legendární rady, tipy a postřehy se objevovaly i na těch nejnečekanějších místech. Realistické uvažování nebyla jeho nejsilnější stránka, ale o to víc originality jeho každodenní příspěvky nesly.

Reklama

Byl to zvláštní člověk, pro mnohé podivín a exot. Často se stával terčem posměchu a šikany, kterou statečně nesl a kterou svým nadšením pro internetový svět vždy překonal. V jeho upřímnosti a bezelstnosti mu mohl konkurovat málokdo.

Naposledy jsem se s ním virtuálně potkal, když k rozhovoru s britskou velvyslankyní podotkl, že mohl probíhat v bazénu. Slíbil jsem mu, že na to příště budeme myslet. I pokud velvyslankyně na povídání v bazénku skutečně kývne, Michal Kolesa se to už nedozví.

Bude nám chybět.

Parte Michala Kolesy.

„Já se podle sebe chovám normálně. Každý jsme jiný, tak to každý posuzuje jinak.“