Reklama
 
Blog | Michal Zlatkovský

Aha, takže ty jsi levičák? A pročs zavraždil Horákovou?

Kavárna Milady v Brně, kde odkaz Milady Horákové žije dál. Asi.

Kavárna Milady v Brně, kde odkaz Milady Horákové žije dál. Asi.


Zatímco planeta pomalu umírá, my se můžeme s klidem věnovat kulturním válkám, které v poslední době, asi jako vítané zpestření mezi první a druhou vlnou koronaviru, generují jedno kontroverzní téma za druhým. Obzvlášť dojemný byl spor o Miladu Horákovou, o které všichni ví hlavně to, že ji ZAVRAŽDILI KOMUNISTI, pročež se po ní jmenují různé ulice. Dozvěděli jsme se v něm, že upozorňovat na to, že by to dnes ve volbách nejspíš Fialovi ani Kalouskovi nehodila, je podle všeho jen podlý způsob, jak odvrátit pozornost od toho nejdůležitějšího, co si máme z jejího života odnést, tj. že ji ZAVRAŽDILI KOMUNISTI. Na toto téma si na internetu můžeme koupit i tričko, jak by si to Milada Horáková jistě přála.

Trochu se to protíná s o celý jeden den starší „kauzou“ novinářky Apoleny Rychlíkové. Ta někde v půlce rozhovoru pro Deník N řekla, že má pochopení pro děcka, co vstupují do KSČM, načež ji víceméně obvinili z toho, že to všem těm lidem, které ZAVRAŽDILI KOMUNISTI, přeje. Ne že bych chtěl Apolenu (se kterou jsem několikrát pil alkohol) srovnávat s Miladou Horákovou (se kterou jsem nepil alkohol ani jednou), ale představuju si, že kdyby ta v dnešní době ve veřejném prostoru vyjevila své (dnes mimochodem těžko dohledatelné – všichni se opět věnují hlavně tomu, že ji ZAVRAŽDILI KOMUNISTI) názory, pravděpodobně by i ona byla nadšená z centristů, kteří by za ní pobaveně chodili s tím, kdy už zavede ty gulagy, haha.

Valná část lidí má totiž pořád jen obtížně překonatelný mentální problém pochopit, že když se někdo stane levičákem, nezačne automaticky podporovat Severní Koreu ani není nucen podepsat čestné prohlášení, že Stalin byl bezva. Sám jsem nejen levičák, ale dokonce bych řekl, že se pod tlakem čím dál blbějších prohlášení pravičáků postupně radikalizuju, přesto, a to je překvapivé, si nemyslím, že bylo správné, že komunisti zavírali a vraždili lidi – a dokonce si to nemyslí ani žádný další levičák, kterého znám. V míň bizarní společnosti by se to zřejmě považovalo za normu, tady musíme naše volání po sociální spravedlnosti doplňovat tím, že každý druhý den odsoudíme KSČ.

Proto bych rád všem svým levicovým přátelům doporučil, aby podobný postup aplikovali i opačně. Takže ty volíš ODS, Kamile? Aha, co říkáš na ty miliony mrtvých v koncentrácích? Pokud Kamil jako zdatný debatér prohlásí, že nácci byli vlastně levičáci, protože měli v názvu „socialistická“ – šach mat, to si progresivní zdanění za rámeček nedá – nezapomeňte se zeptat, jestli si nepřipadá osobně odpovědný za Pinocheta nebo aspoň za Václava Klause. Když už diskuze -Je potřeba víc regulovat vliv nadnárodních korporací… -Ale můj dědeček byl v komunistickém lágru!!! nejde vyhrát, můžeme je aspoň prohrát společně.

Jak na centristy zatím nevím, centristi nejspíš přímo nikoho nevraždí, jen si vzájemně zkracují životy prostřednictvím humoristických pořadů na Seznamu.

(Podle článku na Novinkách mimochodem Milada Horáková přihlížela likvidaci pražského mariánského sloupu. Překvapuje mě, že se to nezmiňuje víc, na druhou stranu jí bylo šestnáct. Já jsem byl například v šestnácti anarchokapitalista a taky jsem rád, že se o tom nemluví.)

Autor je držitelem Novinářské ceny.

Reklama